Dirigent: Jos Beckers

Dirigent Jos Beckers
De muzikale leiding van het koor is vanaf 1 juni 2014 in handen van Jos Beckers. 

Jos Beckers studeerde aan het conservatorium te Maastricht de hoofdvakken Schoolmuziek bij André Stolwijk en Jos Stalmeier, en Saxofoon bij Adri van Velsen.
Na zijn afstuderen aan het conservatorium volgde hij een 3 jarige privé studie Harmonie-Fanfare direktie bij Alex Schillings en ronde deze studie wederom af aan het Maastrichts conservatorium. Daarna volgde hij nog een 2 jarige studie voor UM-HaFa direktie aan het Gronings conservatorium, eveneens bij Alex Schillings.

Als koordirigent van Knapenkoor "De Lentebloempjes" uit Margraten, werkte Jos 2 jaar samen met André Rieu en het Johann Strauss orkest in Nederland, België en Duitsland.
Met diverse koren maakte hij alom geprezen geluidsdragers, voor zowel knapenkoor- als mannenkoor. Als koordirigent werkte hij ook samen met tal van vocale solisten zoals; Hubert Delamboye, John Bröcheler en Maria van Dongen. En als orkestdirigent met tal van amateur en beroepsblaasorkesten, als gastdirigent bij o.a. de Johan Willem Friso Kapel te Assen.
Jos Beckers is als dirigent verbonden aan het Mechels Vocaal Ensemble en per 1 juni bij het Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius Vijlen.

Naast zijn dirigenten functies is Jos werkzaam als muziekdocent en saxofoondocent aan diverse basisscholen en muziekopleidingen in Zuid Limburg.