Koor

 

Het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Gregorius Vijlen, dat op dit moment beschikt over 25 zangers en zangeressen, heeft de laatste jaren een forse ontwikkeling doorgemaakt.
Vele concerten zoals, Kerstconcerten, Passieconcerten en wereldlijke concerten binnen en buiten het dorp werden en worden gegeven.
De muzikale leiding van het koor is in handen van Jos Beckers. De begeleiding verzorgt Angeline Scheijen op zowel piano,keyboard,orgel als hobo.

Binnen het repertoire wordt gezocht naar de juiste balans tussen respect voor traditie en vernieuwing. Het koor beschikt momenteel over een breed muziekrepertoire, waardoor het mogelijk is om passend, voor diverse gelegenheden, en voor een breed publiek, van alle generaties een uitvoering te verzorgen. U vraagt, wij draaien.
Duitse schlager muziek, musical stukken, of een gezellig Tieëke Zinge liggen binnen de mogelijkheden van het koor. De leden schuwen de vernieuwing/verjonging niet en pakken met veel enthousiasme nieuwe muziekstukken aan. Voor de nodige ontspanning zorgt de Feestcommissie van het koor. Met regelmaat staan activiteiten op het programma om de gezelligheid en de teamgeest te bevorderen.

Uiteraard speelt het kerkelijk aspect bij het koor nog steeds een grote rol, wat niet wegneemt dat er regelmatig wordt gewerkt aan een wereldlijk repertoire.
Vele koorleden zijn 2 wekelijks present voor het opluisteren van één H.H. Mis in het weekend, en aanwezig bij vele andere plechtigheden. Hoogtepunten vormen uiteraard de meerstemmige uitvoeringen tijdens Pasen, Allerzielen en Kerstmis.

Ondanks de moeite en de belangeloze inzet van velen blijft het koor echter kampen met het dalen van het aantal leden. Kijkend naar de toekomst is het werven van nieuwe leden voor het voortbestaan van het koor van cruciaal belang.
 

  

Zingt u graag, houdt u van gezelligheid en bent u bereidt zich in te zetten voor de gemeenschap/parochie, dan bent U van harte welkom.

De repetities vinden plaats op dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur in het verenigingslokaal Bergzicht Vijlenberg 55 te 6294 AR Vijlen.

Neem contact op met onze voorzitter (043-3064478) of secretaris (043-3065118) of loop vrijblijvend een keer binnen om de sfeer tijdens de repetities te proeven.

Misschien krijgt u de smaak te pakken en ontstaat er een win/win situatie: Wij nieuwe leden en u een fantastische hobby.

Muziek is de stenografie van het gevoel! (Leo Tolstoy)

 
 
       
 

Sponsor:

Rabobank Zuid-Limburg Oost

 

  

Het Gemengd kerkelijk zangkoor onderhoud vriendschappelijke banden met:
- Harmonie St. Martinus, Vijlen   - Mannenkoor Voerendaal
- Schutterij St. Jozef, Vijlen   - Kon. Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals, Vaals
- CV de Schnapsnaze, Vijlen   - Mannenkoor C.C.K. 74, Esch-Lemiers
- Gemengd Koor St. Jozef, Vaals   - Vocaal Ensemble Donna Voce, Wahlwiller
- Mechels Vocaal Ensemble, Mechelen